Szukaj ofert



Oferta sprzedaży

Bezglutenowe paszteciki z pieczarkami marynowanymi z marchewką i cebulą OLE!

Cena netto: nie podano


Opis oferty

Naleśniki:
- 250g mąki bezglutenowej (np. miksu uniwersalnego)
- 2 jajka
- ok. 2 szklanki wody (wlewamy powoli, sprawdzając konsystencję)
- 2 łyżki oleju
- szczypta soli
• Farsz:
- ½ słoiczka pieczarkowego farszu domowego OLE!
- 3 łyżki pieczarek marynowanych z marchewką i cebulą OLE!
- 2 cebule
- 200g kiszonej kapusty
- ½ szklanki natki pietruszki
• Panierka:
- 1-2 jajka
- bezglutenowa bułka tarta
- olej do smażenia
Robimy farsz: cebulkę szklimy ze szczyptą soli. Dodajemy farsz domowy OLE! i posiekane pieczarki marynowane OLE! oraz posiekaną pietruszkę. Dodajemy odrobinę soli i pieprzu. Mieszamy. Z podanych składników robimy ciasto na naleśniki, tak aby uzyskać konsystencje płynnej śmietany. Wkładamy do lodówki na min. 30 minut. Smażymy bardzo cienkie naleśniki. Jeszcze ciepłe naleśniki smarujemy farszem i składamy (najpierw zakładamy do środka dwa przeciwległe boki naleśnika, następnie zwijamy całego naleśnika zaczynając od jednej z niezłożonych części). Naleśniki maczamy w jajku i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy, aż uzyskamy złoty kolor panierki.


Pieczarki marynowane z marchewką i cebulą OLE!
Pojemność: 305 ml
Cena: około 6 zł
Więcej na: www.wole-ole.pl

Szczegóły oferty

  • Dodano: 2018-12-13
  • Ważne do: Oferta archiwalna
  • Cena netto: nie podano

Liczba wyświetleń: 186

Kategoria