Załóż konto na portalu i dodawaj swoje oferty za darmo.

Szukaj ofert



gutPR

Dodano: 2017-06-22

Kontakt

Liczba wyświetleń: 272

Oferta sprzedaży

Nowość! Bezglutenowy Morski kaprys firmy PESCANOVA – panierowane kalmary bez glutenu

Kalmary są obecnie jednym z najpopularniejszych morskich przysmaków. Mają one delikatne, elastyczne mięso o słodko-słonym smaku, ale przede wszystk... Kalmary są obecnie jednym z najpopularniejszych morskich przysmaków. Mają one delikatne, elastyczne mięso o słodko-słonym smaku, ale przede wszystkim są bogatym źródłem składników odżywczych. Najbardziej znane są w formie smażonych krążków, które do tej pory były niedostępne dla bezglutenowych fanów panierowanych przekąsek. Firma PESCANOVA opracowała Morski kaprys – kalmary w pysznej panierce na bazie mąki ryżowej i kukurydzianej – doskonałe rozwiązanie dla bezglutenowych smakoszy tych owoców morza.



Coraz większe spożycie ryb w naszym kraju wiąże się z promowaniem ich korzystnego wpływu na zdrowie. Niestety, owoce morza wciąż są rzadkim gościem na polskich stołach, choć ich wartości odżywcze i bogactwo witamin nie ustępują rybom w czołówce zdrowych produktów. Kiedyś tylko jako rarytas śródziemnomorskich podróży, dzisiaj dostępne niemal w każdym markecie – powinny na stałe zagościć w naszej kuchni. Eksperci zalecają jedzenie owoców morza przynajmniej raz w tygodniu.

Wartościowy posiłek

Podobnie jak ryby, kalmary mają dużą wartość odżywczą. Są bogatym źródłem pełnowartościowego białka. Warto je przyrządzać również ze względu na dużą ilość witamin oraz niskokaloryczność. Mogą i powinny być spożywane nawet przez osoby zmagające się z nadwagą. Ponadto są nie tylko zdrowe, ale przede wszystkim bardzo smaczne.
Bezglutenowy Morski kaprys firmy PESCANOVA to formowane krążki z kałamarnicy Humboldta, które mogą być zarówno smaczną, smażoną przekąską na imprezę, jak i wyjątkowym dodatkiem do sałatek czy obiadu. Teraz są także dostępne dla wszystkich, którzy nie tolerują glutenu, jak i tych, którzy sami rezygnują z jego obecności w codziennej diecie.

Klasyczne kalmarowe krążki przygotowuje się w bułce tartej lub poprzez obtaczanie w pszennej mące. To wyklucza z cieszenia się ich smakiem chorujących na celiakię jak i świadomych bezglutenowców. Firma PESCANOVA wychodzi im naprzeciw, proponując smaczny i szybki w przygotowaniu produkt w panierce z mąki ryżowej i kukurydzianej. Dzięki tej nowości nie musimy już monotonnie czytać etykiet i szukać specjalnych przepisów na panierkę, która i tak pozostaje mało wyrazistą kopią oryginału. Bezglutenowy Morski kaprys firmy PESCANOVA jest błyskawicznym sposobem na przyrządzenie smacznego, nieoczywistego posiłku, który sprosta nawet najbardziej wymagającym gustom.

Kategoria

Dodajesz więcej ofert w Kobieta.iso.pl? Załóż konto za darmo