Godło „Doceń polskie” dla chrupki plecionki BORAMEKSU

2013-03-15

Wytwórnia Artykułów Spożywczych „BORAMEX” dołączyła dzięki temu do grona laureatów Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie” realizowanego pod honorowym patronatem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi.

docen polskie
Smak, wygląd oraz stosunek jakości produktu do jego ceny to czynniki, które bierze pod uwagę Loża Ekspertów przyznająca certyfikaty „Doceń polskie”. Artykuły spożywcze uczestniczące programie są oceniane w dziesięciopunktowej skali. Wyroby, które otrzymają wysokie noty zdobywają certyfikat programu. Warto podkreślić, że każdy z pięciu członków Loży wystawia oceny samodzielnie, nie konsultując się z pozostałymi specjalistami.

Przewodniczącym grona eksperckiego jest Mirek Drewniak, członek Fundacji Klubu Szefów Kuchni, autor przewodników kulinarnych i główny juror konkursu „BlogerChef” adresowanego do blogerów kulinarnych. Program „Doceń polskie” jest współorganizatorem tego pierwszego i jedynego w swoim rodzaju przedsięwzięcia skierowanego do blogerów.

W Loży Ekspertów zasiadają ponadto osoby zawodowo zajmujące się żywnością i technologią żywienia. Warto odnotować, że honorowy patronat nad programem, od samego początku jego funkcjonowania, sprawuje Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi.

W trakcie VII audytu, eksperci nagrodzili certyfikatem „Doceń polskie” m.in. Chrupkę kukurydzianą plecionkę - oto chrupki Mr.B. z oferty Wytwórni Artykułów Spożywczych „BORAMEX”.

Zdobycie tego prestiżowego certyfikatu to dla producenta potwierdzenie wysokiej jakości wyrobu i powód do dumy, gdyż Loża Ekspertów wyróżnia naprawdę wartościowe artykuły spożywcze. Znak „Doceń polskie” stanowi przy tym rekomendację dla konsumentów poszukujących sprawdzonych, polskich wyrobów.

Więcej informacji o programie można znaleźć na blogu przedsięwzięcia – www.blog.docenpolskie.pl


Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie”
www.blog.docenpolskie.pl


Program „Doceń polskie” ma na celu promocję wysokiej jakości produktów spożywczych dostępnych na polskim rynku. Ich selekcją, oceną i przyznaniem certyfikatu „Doceń polskie” zajmują się eksperci, reprezentujący m.in. Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi, Fundację Klubu Szefów Kuchni oraz Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy RP.

Twórca programu „Doceń polskie” jest współorganizatorem konkursu „BlogerChef” adresowanego do blogerów kulinarnych. Konkurs ten jest kolejnym elementem wsparcia zarówno producentów, których wyroby mogą poszczycić się posiadaniem godła „Doceń polskie”, jak również samego programu.

Źródło: A. Koza/Adventure Media





Aktualności

2013-12-18 14:50:05 | Komentarze: 0

Krówka i Piernik kujawski Delecta

W świątecznej ofercie Delecty każdy znajdzie coś dla siebie – Piernik kujawski zachwyci zwolenników klasyki, a Krówka z przepisem na urocze ciasteczka pobudzi wyobraźnię amatorów nowoczesnych wypieków.

Leczymy dziecko bez antybiotyków

Gluten w diecie niemowlaka

Rodzinny obiad w trzech krokach

Lepiej zapobiegać niż leczyć, czyli profilaktyka otyłości u dzieci

Na suchą skórę w łuszczycy kapsułki z kobylego mleka

Studiuj z pasją

Rozwijamy odruchy malucha podczas zabawy

Chcesz być zdrowy, jedz kaszę

Ostatnie dni promocji Ginu Lubuskiego!