Gluten w diecie niemowlaka
Gluten jest to białko roślinne, które występuje w niektórych zbożach i produktach zbożowych, a także w kaszach, wielu ciastach i makaronach. Określa się go jako silny alergen, który powoduje różne stopnie nietolerancji pokarmowej, a w skrajnych przypadkach prowadzi do poważnej choroby – celiakii. Na szczęście rozsądne wprowadzanie glutenu do diety dziecka może uchronić je przed zachorowaniem.
- Aktualności
-
2013-12-18 14:50:05 | Komentarze: 0
Krówka i Piernik kujawski Delecta
W świątecznej ofercie Delecty każdy znajdzie coś dla siebie – Piernik kujawski zachwyci zwolenników klasyki, a Krówka z przepisem na urocze ciasteczka pobudzi wyobraźnię amatorów nowoczesnych wypieków.
-
Leczymy dziecko bez antybiotyków
-
Rodzinny obiad w trzech krokach
-
Lepiej zapobiegać niż leczyć, czyli profilaktyka otyłości u dzieci
-
Na suchą skórę w łuszczycy kapsułki z kobylego mleka
-
Studiuj z pasją
-
Rozwijamy odruchy malucha podczas zabawy
-
Chcesz być zdrowy, jedz kaszę
-
Ostatnie dni promocji Ginu Lubuskiego!
-
Fitness – zastrzyk energii na koniec lata