Wyniki wyszukiwania dla frazy: dodaj'
Liczba znalezionych wiadomości: 295
-
2021-12-17 | Komentarze: 0
Wyśmienite wigilijne potrawy z karpia według przepisów od marki Appetita
-
2019-04-12 | Komentarze: 0
McCormick wprowadza na polski rynek kultowy sos FRANK’S RedHot
McCormick, globalny lider na rynku przypraw i produktów smakowych, wprowadza do Polski sos FRANK’S RedHot Original oraz jego ostrzejszą wersję, FRANK’S RedHot Xtra Hot. Ten kultowy amerykański sos ostry składa się z prostych składników i pasuje do każdego rodzaju potraw. Premierze towarzyszy kampania Digital podkreślająca uniwersalność zastosowania produktu, pod hasłem „Ostro wchodzi ze wszystkim”.
-
2019-03-18 | Komentarze: 0
Akademickie 5 minut na obiad
Gulasz z parówek, makaron z cukrem, czy dowolne połączenie składników, które zostały w lodówce – o kulinarnych wyczynach studentów od zawsze krążyły legendy. Wiele wskazuje na to, że te wątki już wkrótce znikną z barwnych opowieści o akademickim życiu. Studentom nie przybyło wprawdzie czasu na gotowanie, nie zaczęli też częściej odwiedzać restauracji. Przywiązują jednak większą wagę do dobrego odżywiania i zyskali sprzymierzeńców w walce z pędzącym czasem.
-
2018-08-29 | Komentarze: 0
Dziś upieczemy ciasto, czyli jak kreatywnie spędzić czas z dzieckiem
Jak często podajesz swojemu dziecku słodycze ze sklepowej półki? Czy nie lepszym rozwiązaniem jest przygotowanie pysznej przekąski we własnym domu? Otwiera to nowe możliwości eksperymentowania w kuchni oraz dostosowywania przepisów do preferencji dziecka.
-
2018-03-27 | Komentarze: 0
Wielkanocny koszyczek pełen symboli
Wielkanoc to niekwestionowane święto jajka, symbolizującego odradzające się życie. Jednakże w tradycyjnym koszyczku ze święconką żaden z pokarmów nie jest przypadkowy. Czy wiesz, dlaczego nie może zabraknąć w nim chleba, soli czy ciasta?
-
2018-03-26 | Komentarze: 0
Brzoza – drzewo o niezwykłych właściwościach
Brzoza, czyli z łacińskiego Betula – to rodzaj drzew i krzewów zaliczanych do rodziny brzozowatych, które już w medycynie ludowej były uważane za wyjątkowo przychylne człowiekowi. W Polsce najczęściej spotykamy się z odmianą brodawkowatą, z której nadal w niektórych domach przygotowuje się napary, nalewki oraz syropy. Również na sklepowych półkach coraz częściej możemy spotkać oskołę, czyli sok z brzozy bądź ksylitol - „cukier” pozyskiwany z jej kory. Ile jeszcze dobra skryła w niej matka natura?
-
2018-01-30 | Komentarze: 0
Dzień Zebry świętuj na słodko!
Mało kto wie, że 31 stycznia przypada Dzień Zebry, a jednak jest takie święto! Trudno nazwać je popularnym i bardzo poważnym. Zapewne celebrują je głównie pracownicy ZOO i maluszki w przedszkolach (jest dzień kota, to dlaczego zebra ma być poszkodowana?). Każda okazja, nawet ta z kalendarza świąt nietypowych, jest dobra, by podać bliskim coś pysznego. Dlatego…
-
2017-12-22 | Komentarze: 0
Piernikowe święta na ostatnią chwilę
Przygotowania do świąt mogą być prawdziwą przyjemnością, nawet jeśli nie jesteś mistrzynią planowania i znowu wszystko zostawiłaś na ostatnią chwilę. Ustal priorytety i skup się na tym, co naprawdę ważne. Zdążysz nawet upiec pierniczki!
-
2017-10-24 | Komentarze: 0
Jak dbać o figurę z sokami i warzywami Marwit? Poznaj przepisy dla kobiet, mężczyzn i nastolatków
Chcecie być fit, szczupli i cieszyć się idealną sylwetką? Pomogą, oczywiście, ćwiczenia, ale również odpowiednia dieta. Poznajcie przepisy na dania dla kobiet, mężczyzn i dzieci, przygotowane z wykorzystaniem zdrowych i świeżych produktów Marwit.
-
2014-11-14 | Komentarze: 0
Artykuły z godłem „Doceń polskie” na targach HORECA w Krakowie
7 listopada bieżącego roku zakończyły się 22. Międzynarodowe Targi Wyposażenia Hoteli i Gastronomii HORECA. Podczas trzydniowego wydarzenia swoje wyroby zaprezentowało ponad 330 wystawców z całego świata. Uczestnicy targów mieli okazję przekonać się m.in. o walorach produktów nagrodzonych przez Lożę Ekspertów programu „Doceń polskie”. W gronie wystawców znaleźli się bowiem laureaci tego programu promującego rodzime artykuły spożywcze najwyższej jakości.