Dodaj ofertę za darmo

Wyniki wyszukiwania dla frazy: natural

Liczba znalezionych wiadomości: 567

  • 2018-10-12 | Komentarze: 0

    Jak pozbyć się oponki na brzuchu?

    Oponka to teraz problem większości ludzi, nawet tych trenujących na siłowni. Tłuszcz zbierający się w dole brzucha najczęściej idzie w parze z „podlanymi” boczkami. Dlaczego takie zjawisko ma miejsce? Przecież ćwiczysz regularnie i jesz 5 posiłków dziennie, więc o co chodzi? To co dyktuje naszemu organizmowi gdzie ma odkładać nam tłuszcz to w dużej mierze genetyka, ale też to co jemy, jak trenujemy i ile mamy stresów dnia codziennego. Istnieją skuteczne sposoby walki z tłuszczem na brzuchu, ale nie ma czegoś takiego jak miejscowe spalanie, możemy jedynie przeprowadzić redukcję z głową i cała nasza sylwetka nabierze szczuplejszych kształtów.

  • 2018-08-29 | Komentarze: 0

    Dziś upieczemy ciasto, czyli jak kreatywnie spędzić czas z dzieckiem

    Jak często podajesz swojemu dziecku słodycze ze sklepowej półki? Czy nie lepszym rozwiązaniem jest przygotowanie pysznej przekąski we własnym domu? Otwiera to nowe możliwości eksperymentowania w kuchni oraz dostosowywania przepisów do preferencji dziecka.

  • 2018-04-10 | Komentarze: 0

    Oskoła w kuchni

    Orzeźwiający i słodkawy smak soku z brzozy, zwanego potocznie oskołą, jest znany większości z nas. Jednak zapewne mało kto wie, że natura podarowała nam nie tylko wyjątkowy sok, ale także znakomity dodatek do przyrządzanych przez nas deserów, koktajli i napojów. Zastanawiasz się co możesz przygotować z pomocą oskoły? Podpowiemy!

  • 2018-04-05 | Komentarze: 0

    Przezroczysta Galaretka deserowa Delecta bez żelatyny

    Przezroczysta Galaretka deserowa o smaku agrestu i winogron to nowość w ofercie galaretek roślinnych marki Delecta. Nie zawiera żelatyny a zastyga zaledwie w godzinę, dzięki zawartości karagenu, składnika żelującego pozyskiwanego z czerwonych wodorostów. Produkt w sam raz do efektownych deserów z owocami sezonowymi.

  • 2018-03-26 | Komentarze: 0

    Brzoza – drzewo o niezwykłych właściwościach

    Brzoza, czyli z łacińskiego Betula – to rodzaj drzew i krzewów zaliczanych do rodziny brzozowatych, które już w medycynie ludowej były uważane za wyjątkowo przychylne człowiekowi. W Polsce najczęściej spotykamy się z odmianą brodawkowatą, z której nadal w niektórych domach przygotowuje się napary, nalewki oraz syropy. Również na sklepowych półkach coraz częściej możemy spotkać oskołę, czyli sok z brzozy bądź ksylitol - „cukier” pozyskiwany z jej kory. Ile jeszcze dobra skryła w niej matka natura?

  • 2018-03-12 | Komentarze: 0

    Dlaczego ciasto rośnie? Trzy spulchniacze wypieków

    Proszek do pieczenia, soda i drożdże to trzy najbardziej popularne składniki wypieków, dzięki którym ciasto rośnie i nabiera odpowiedniej konsystencji. Działanie spulchniające zawdzięczają swoim chemicznym lub naturalnym właściwościom. Jak działają i w jakich wypiekach każdy z nich sprawdza się najlepiej?

  • 2018-02-26 | Komentarze: 0

    Polacy wracają do tradycyjnych smaków

    Trwający rok będzie powrotem do tradycji. Polacy szukając produktów spożywczych powracają do tych, które są tworzone wg dobrze sprawdzonych receptur, nawiązują do świetnie znanych smaków i bardzo cenią sobie rzemieślnicze podejście do surowca. Te oczekiwania spełniają nowe produkty z klasycznymi śledziami od pomorskiej firmy MIRKO.

  • 2018-02-26 | Komentarze: 0

    Koniec z nudnymi przekąskami

    Utrzymanie zdrowej i smacznej diety może być problematyczne. Często brakuje czasu, ochoty, początkowego zapału lub umiejętności. Teraz to może się zmienić – na rynku pojawiły się wygodne porcje rybnych przekąsek „na raz”, które zapewnią codzienną porcję zdrowia w dowolnym miejscu i czasie.

  • 2018-01-30 | Komentarze: 0

    Dzień Zebry świętuj na słodko!

    Mało kto wie, że 31 stycznia przypada Dzień Zebry, a jednak jest takie święto! Trudno nazwać je popularnym i bardzo poważnym. Zapewne celebrują je głównie pracownicy ZOO i maluszki w przedszkolach (jest dzień kota, to dlaczego zebra ma być poszkodowana?). Każda okazja, nawet ta z kalendarza świąt nietypowych, jest dobra, by podać bliskim coś pysznego. Dlatego…

  • 2018-01-18 | Komentarze: 0

    Jak podziękować dziadkom?

    Filip dla dziadka narysowałby ptaka i zombiaka, a dla babci…pampucha - pysznego i bardzo puchatego. A Ty jaki masz pomysł, by podziękować dziadkom za ich czułość, opiekę i troskę? Najlepiej, powiedz to na słodko…

Strona 1 z 57
 1  2  3  4  5  6  ...  57   następna »